Karitsan- ja lampaanliha

Karitsan- ja lampaanlihan sesonki on syksyllä, vaikka pieni erä karitsanlihaa on saatavissa keväällä ennen pääsiäistä. Karitsat saavuttavat teuraspainon 5-7 kuukauden iässä. Jalostusvalinnan jälkeen osa uuhikaritsoista jää tilalle emoainekseksi ja loput karitsat menevät poistouuhien ohella teurastamolle. Suurin osa näistä menee eteenpäin Suomen Lammasosuuskunnan kautta ja pienempi osa myydään suoraan kuluttajille, karitsaa lähinnä hienopaloiteltuna ja valmiiksi pakattuina puolikkaina ruhoina, aikuista lammasta jauhelihana.

Puolikkaan karitsan paino vaihtelee 7,0 ja 9,0 kilon välillä ja sen hinta on 16,5 e/kg. Karitsaa saa myös pienemmissä erissä, mutta kilohinta on silloin korkeampi.

Karitsajauheliha maksaa 19 e/kg.

Aikuisen eli yli vuoden ikäisen lampaan jauheliha maksaa 16 e/kg.

Syksyisin aikuisten lampaiden lihasta teetetään myös savupalvia ja erilaisia makkaroita. Jalosteet valmistaa Seppo Halonen Mikkelin Maalaispuodista.

Mikäli lihatuotteet kiinnostavat, tilaus kannattaa jättää mahdollisimman aikaisin. Näin varmistaa saatavuuden seuraavasta erästä. Myös sisäelimiä saa tilauksesta